Week overzicht week 49 (3 t/m 9 december)

Week 49 van 2018, dag Sinterklaasje, hallo kerstboom

Sinterklaas is het het land uit en de kerstbomen staan inmiddels te schitteren. Iedereen heeft de rijmen hopelijk overleefd zaterdag.

Zo gaan we met gierende banden door de gezelligste maand van het jaar. Gelukkig niet met stralend weer maar met veel wind en regen. Voor komende week is er zelfs sprake van sneeuw. Direct even voor de duidelijkheid, gesmolten sneeuw in de regenmeter kan gewoon als altijd doorgegeven worden in de millimeters. Mocht de sneeuw niet vanzelf smelten, neem de regenmeter dan mee naar binnen om het smeltproces te versnellen. 

Het is een aanrader om de regenmeter winterklaar te maken om zo ook in de komende periode te kunnen genieten van dit meesterlijke apparaat. Uw regenmeter verwennen met een extra schoonmaakbeurt is een goed begin. Niet in de vaatwasser maar met een half zachte borstel of spons. Gebruik regenwater, zonder zeep,  Reinig het apparaat grondig, zowel de binnen- als de buitenkant. Dit is direct een moment om eventuele oneffenheden te vinden die extra aandacht behoeven. Neem hier dus even de tijd voor. Na de reiniging de meter goed en gelijkmatig laten drogen.

Voor de periode december tot en met maart wordt aangeraden om de metingen niet op 600 maar 1200 stepuleren te doen. Deze eenvoudige aanpassing zorgt voor een verlengde levensduur van uw regenmeter. Kleine moeite, groot resultaat!

We komen steeds dichter bij het eerste jaaroverzicht. Nog lang geen volledig jaar maar toch een mijlpaal. Voor het zover is, eerst het week overzicht van week 49:

PlaatsMillimeters
Schermerhorn37 mm
Wogmeer30 mm
Vogelenzang24 mm
Obdam38 mm
Bloemendaal37 mm

Eén antwoord op “Week overzicht week 49 (3 t/m 9 december)”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *